Dit vinden wij leuk om met jou te delen.

Op deze pagina vind je een overzicht met nieuwsitems over onze boerderij die we graag met je willen delen. Heb je zelf suggesties meld het ons dan via het contactformulier.

 

 

 Koeiendans 1 april 2017

 

Zaterdag 1 april 2017 gaan de koeien weer naar buiten. Om 13.30 uur gaan de staldeuren open. Wil je deze Koeiendans zien, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent. Vanaf 11.00 uur zijn wij geopend voor koffie/thee met huisgemaakt gebak, lunch en/of borrel. 

Kom je van ver en wil je er graag een weekendje weg van maken? Het is nog mogelijk om vrijdagnacht bij ons te overnachten. Ook dineren is op vrijdag en zaterdag nog mogelijk. Neem voor meer informatie en reserveren contact met ons op via 06-36515349

Mocht het weer zaterdag niet overtuigend goed zijn, hou dan deze site, de site van Biotel Achterhoek of onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws. 

Bekijk onderstaande filmpjes om alvast in de Koeiendans-sfeer te komen. 

 

 

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

De bouw van het Biotel van begin tot nu. Filmpje met dank aan 

www.bouwenmetstrobalen.nl

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

De winnaar van de overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt is Anne Baack. Het totaal aantal gebruikte balen is 1051 stuks.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De fotogalerij is aangevuld met nieuwe foto's.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De petitie is ondertekend door 2302 mensen en inmiddels overhandigd aan Vincent van Uem, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Oost-Gelre. Iedereen die de petitie getekend heeft, dank daarvoor!

 

Ekoboerderij Arink dreigt in een onmogelijke situatie te komen door intensieve kalverhouderij naast de deur. Stank en risico op veeziektes bedreigen leefgenot en onze antibioticum-vrije veestapel en daarmee dus ook antibioticum-vrije kaas en vlees.

Wilt u ons steunen? Teken dan de petitie op de volgende link.

 

http://www.gnmf.nl/site/Projecten/Ekoboerderij%20Arink%20-%20Petitie/

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eindelijk, de laatste baal, met een prijsvraag!

 Prijsvraag Biotel

 

Na weken van veel krachtinspanning hebben we de laatste baal roggestro in het Biotel verwerkt. Mooi werk maar we zijn blij deze klus afgerond te hebben.


We hebben ons zelf verkeken op het aantal balen die we nodig hadden voor alle muren en vloeren, daarom is het idee ontstaan om een prijsvraag uit te schrijven voor iedereen die denkt het juiste aantal balen te kunnen raden dat we in het gehele Biotel verwerkt hebben.

Dus, iedereen die dit denkt te weten mag dit via onze het contactformulier op deze site kenbaar maken, degene die het juiste aantal raadt, danwel degene die er het dichtst bij in de buurt komt wint een gratis overnachting inclusief ontbijt voor twee personen. We zullen het juiste antwoord, en dus de winnaar, op 1 januari onthullen.

 

Ekoboerderij Arink in RTL4's Schoner Nederland

 

Afgelopen zondag was onze boerderij en John te zien in een item van Schoner Nederland op RTL4. Heb je dit gemist maar ben je wel geïnteresseerd? De aflevering is via deze link terug te kijken.

 

http://www.rtlxl.nl/#!/schoner-nederland-338983/fefcc401-0ade-3457-831a-88c4ba9a7d80

 Koert-Jan de Bruijn op Ekoboerderij Arink

 

 

Crowdschoffelen

Beste mensen,

 

We telen dit jaar weer voederbieten(mangels) voor onze koeien, het is een gewas waarin het onkruid op biologische wijze lastig te bestrijden is, dit in tegenstelling tot graan of mais waar de onkruidbestrijding volledig met de tractor uitgevoerd kan worden.

 

Kortom, het onkruid moet gewied worden en we komen handen tekort waardoor vorig jaar het idee van crowdschoffeldagen geboren is; Het verschil met vorig jaar is nu wel dat we er op tijd bij zijn, het onkruid is nog klein waardoor het geen onbegonnen werk is.

 

Iedereen die onze boerderij een warm hart toedraagt nodigen we uit om ons een dag(deel) te helpen schoffelen (wel zelf een schoffel meebrengen), en als tegenprestatie hebben we aan het eind van de dag samen een heerlijke maaltijd (ook voor vegetariërs, wel even aangeven op de mail!), die we afsluiten met een gezellige borrel.

 

Donderdag 4  juni en zondag 7 juni staan  als schoffeldag gepland, en we willen graag om 10.00 uur beginnen tot ongeveer 15.00 uur, waarna we samen gaan eten. Het weer moet natuurlijk wel meewerken, maar daarover zullen we je tijdig informeren.

 

Lijkt je het ook een leuk idee en wil je meedoen, meld je dan via de mail even aan opdat we weten met hoeveel mensen we rekening moeten houden.   

 

 

 

Ekoboerderij Arink in René Pluijm's Eetbare wereld

Vrijdag 1 mei om 16:05 wordt op RTL4 René Pluijm's Eetbare wereld uitgezonden. In deze aflevering staat de Achterhoek centraal en is René onder andere bij ons op de boerderij geweest om Zwaluwgekwetter te proeven. 

Lees hier http://www.pluijmseetbarewereld.nl/pluijms-eetbare-wereld-aflevering8-nederland-seizoen4.php alvast een voorproefje van wat René van ons Zwaluwgekwetter vindt en vergeet vooral niet te kijken op 1 mei om 16:05 op RTL4.

 

 

 

 

Gehaltes in de rauwe melk op 05-02-2015:

Vetgehalte  5,58 %

Eiwitgehalte   3.80%

Lactose     4.34%

 

 'Biotel Achterhoek'

Donderdag 5 februari 2015 zijn we gestart met de eerste fase van de bouw van ons Biotel. Vanuit Garderen werd een volle vracht Douglas dennen gelost op ons erf, deze twintig meter lange reuzen vormen mede de grondstof voor de bouw van ons biotel dat geheel uit stro , leem en hout gebouwd gaat worden.

 

Onze huisvriend Boris Kruip is vanaf nu een week of zes met zijn mobiele houtzaagmachine in de weer om de strijd met deze bomen te winnen. Het hout zal het skelet van het gebouw vormen dat met stro van eigen land wordt opgevuld, en vervolgens met leem wordt afgewerkt.

Blijf ons volgen, we brengen gedurende het komende halve jaar de gehele bouw in beeld.

 

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

Interview Holland Lawyer

Terwijl de traditionele agrarische sector krimpt, groeit de biologische markt. De wetgeving blijft echter hopeloos achter, volgens bioboer John Arink. ‘Hoe groter het economisch belang, hoe meer er mag.’

Lees het interview dat John heeft gegeven in zijn geheel op http://www.holland-lawyer.nl/de-uitspraak/minder-regels-nee-maar-wel-de-juiste/

 

En bekijk het interview op youtube:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

line
line