Educatie

Met veel plezier geven we uitleg over de bedrijvigheid hier. Zowel kinderen als volwassenen gaan vol indrukken weer naar huis.

Educatie
Jaarlijks komen van twee scholen uit de buurt, groep 6, hier werkend leren. Deze leerlingen komen 15 dagdelen achter elkaar ervaren wat het inhoudt boer te zijn. Zij leren yoghurt maken, bezems van berkentakken, helpen houtwallen onderhouden en krijgen een eigen tuintje waarin ze zelf hun groente en bloemen verbouwen. Ook ervaren ze hoe het is om in een tractor te zitten en naast fietsers te rijden die je plotseling niet meer ziet!

 

Hamalandschool
Elke donderdag lopen 5 leerlingen van de Hamalandschool hier stage. Prachtig om te zien hoe ze veranderen van ‘wat stinkt die poep’ in ‘lekker werken in de koeienstal en met de laarzen door diezelfde poep banjeren’.
Ook Lemmy krijgt, begeleid door Ilse onze schoondochter, volop de aandacht en wederom prachtig om te zien hoe hij geniet van het werk hier, en wij van z’n vooruitgang zelfstandig werkjes te doen.

 

Rondleidingen
Naast al deze bedrijvigheid is er nog plek om aan geïnteresseerden rondleidingen te geven . Sowieso ga je naar huis met informatie over hoe het ook anders kan, zonder kunstmest, gif en andere kunstgrepen. Dat je niet terug gaat in de tijd, maar juist vóóruit!

Meer over eko boerderij Arink

line
line