De boerderij

Onze kudde van ongeveer 60 Fries-Hollandse koeien vormt het hart van de boerderij, hier is alles eigenlijk omheen gevormd. Op 85 hectare telen we het voer voor de dieren zelf waardoor we niet afhankelijk zijn van voerimport uit verre oorden.

slider-basis-120x4106-1
slider-basis-120x4105
slider-basis-120x410-1
slider-basis-120x4108-1
slider-basis-120x41010

De melk van onze koeien gaat voor het grootste deel naar zuivelverwerker Aurora (link) in Ven-Zelderheide, waar een gevarieerd palet aan heerlijke biologische kaas gemaakt wordt.

Sinds 2012 zijn we op de boerderij met Hermiene Makkink gestart met de productie van “Zwaluwgekwetter”, een zachte witschimmelkaas van rauwe melk. Naast de melkkoeien houden we 80 stuks jongvee en vleesvee. We werken geheel Antibiotica-vrij, waardoor we kunnen garanderen dat het vlees in onze boerderijwinkel vrij van residuen is.

 

De oppervlakte en de veestapel zijn in balans, in die zin dat we genoeg mest hebben voor het land, en van dit land genoeg voer halen voor het vee.

 

De benodigde electrische energie op onze boerderij wordt duurzaam opgewekt d.m.v. een zonnedak dat volledig voorziet in onze electrische behoefte.

Meer over eko boerderij Arink

line
line